etusivu koirat toiminta muuta

vFIN KVA Colberan Koskenkorvan Lankeemus

Kutsumanimi: Kossu
Syntymäaika: 28. joulukuuta 2007
2 v. (oma ikääntyminen)
Sukupuoli: narttu
Rotu: suomenpystykorva
Väri: punainen
Säkäkorkeus: 42 cm
Isä: Eripuran Geokätkentä
Emä: Seepian Savilintu
Kisauslajit: KÄY: näyttelyt
VOI: mejä
Rekisterinumero: VTR-6149
Kasvattaja: Teeny, Colbera
Omistaja: Timberwolf, Lejon
Tuloksia: Linnunhaukkuvalio

This is a SIM-game dog. This dog does not exist in real life. The dog in the photos has nothing to do with this SIM-game dog.

Tämä on virtuaalikoira. Tätä koiraa ei ole olemassa oikeassa maailmassa. Kuvissa esiintyvä koira ei liity mitenkään tähän virtuaalikoiraan.

i. Eripuran Geokätkentä ii. Naurulokin Yrttiteen Vastustaja evm.
ie. Eripuran Mieletön Tälli evm.
e. Seepian Savilintu ei. Seepian Mahtimies evm.
ee. Seepian Viirusilmä evm.

Colberan Koskenkorvan Lankeemus alias Kossu, on kaunis ja vilkas nuori neiti.
Kossu on kiltti ja hiljainen koira, joka edes ulkona ei räksytä, paitsi "erikoistapauksessa". Joskus innoissaan se saattaa haukkua paljonkin, mutta komentamisella Kossu hiljenee aika nopeasti.
Koirien kanssa Kossu leikkii paljonkin, se on heti menossa uusien tuttujen kanssa, mutta vieraita ihmisiä se hiukan välttelee, varsinkin jos ne ovat liian tunkeilevia.
Muita koiria se pomottaakin, ja haastaa niiden kanssa riitaa. Mitä vauhdikkaampi leikki on käynnissä, sitä enemmän Kossu siitä pitää. Ehdottomasti tytön lempileikki on nallen riepotus- ja vetoleikit. Sen lempilelu on hajanainen tummanharmaa nalle, jolta puuttuu nyt jo korva ja toinen jalka puoliksi. Kossu on pitänyt siitä hyvää huolta, ja pitääkin sitä iltaisin paljon "sylissään" ja hoitaa sitä.

Lenkeillä Kossu täytyy pitää hihnassa, koska se lähtisi jokaisen koiran perään tai alkaisi leikkiä keskellä käytävää sen kanssa. Kossu ei vedä paljoa, mutta jos se tietää että ollaan menossa jonnekin, tai sillä on kova hätä, niin sitten mennään.
Lenkillä Kossu haluaa pysähdellä haistelemaan toisia koiria, ja tekemään tuttavuutta, mutta kukaan ei saa nuuskia sen perää, tai se alkaa ärhennellä. Siispä kannattaa pitää muut koirat erossa Kossun hännän alta, tai tulee rähinää.
Kossu rakastaa pelloilla juoksentelua. Se haluaa ehdottomasti mennä sinne ja olla siellä vaikka koko päivän. Sitä ei haittaa millainen ilma on, kunhan se vaan pääsee pellolle tai metsään, se on ikionnellinen. Jos vain on voimia, niin kannattaa heittää sille palloa tai kepukkaa pellolla niin pitkälle kuin saa. Sitten se juoksee, ja juokseekin kovaa.

Kossulla on välillä lieviä mustasukkaisuuskohtauksia. Vaikka se pitääkin muista koirista, se ei silti tarkoita sitä, että muita tarvitsisi silitellä tai sen enempää halailla. Joskus jos toista koiraa silittää liian pitkään, tulee Kossu tökkimään kuonolla ja sen jälkeen se on pitkän aikaa ihan hiljaa, eikä sitä oikein kiinnosta mikään. Jos aloittaa jonkun kivan leikin, se unohtuu aika pian. Sen takia onkin aika hankalaa, koska jos lauma kasvaa, ja uutta tulokasta totutellaan, niin Kossu tulee aina väliin. Sitä täytyy vain komentaa ja olla kärsivällinen.

"Auto". "Mennäänkö autoon". Tuo kuuluisa, kaunis ja lyhyt sana; Auto. Toiset koirat ovat samantien valppaana ja menossa jo, kun tuo sana mainitaan. Ne tietävät, että nyt on tulossa jotain kivaa. Mutta auta armias, kun Kossulle mainitseekin sanan auto. Se menee pöydän alle, kaappiin, nurkkaan tai muuta sellaista, ja se haukunta on aivan kamala. Jostain syystä Kossu vain vihaa autoja. Autossa tyttö rentoutuu ja katselee maisemia, eikä se olekaan niin kamalaa, mutta joku tuossa "Auto" sanassa vain on niin kamalaa. Siksi kannattaakin ennemmin sanoa vain "Mennäänkö". Esim. "Mennäänkö kauppaan?" "Mennäänkö kylään?" tai muuta vastaavaa.

Näyttelyt ja muut suuret tapahtumat ovat Kossulle aika hämmentävä juttu. Näyttelyissäkin se vain seisoo hämillään ja katselee ympärilleen. Vasta kun se on varma ettei taivas putoa sen niskaan, tai että kukaan ei syö sitä, se alkaa hengittää. Siksi koira ei tulekaan niin kauniisti esille, kuin kotona. Varsinkin jos "äiti" on poissa, se on aivan hämillään ja sekaisin. Mutta koko ajan, kun tuo kyseinen henkilö on näkyvissä, se tottelee kiltisti, näyttää hampaat ja seisookin aika reippaasti.
Näyttelyiden kaltaiset suuret tapahtumat, esim; messut, ovat kamalia. Puutarhamessut, eläinmessut, maatalousmessut. Mitkä tahansa, niihin ei kannata Kossua huvikseen viedä. Se on ihan hermorauniona kokoajan, haukkuu ja ulvoo, murisee jokaiselle.

Kokonaisuudessa Kossu on kiltti ja hellyttävä, joskus oikein temperamenttinen, tyttö, jonka kauniit silmät iskevät suoraan alitajuntaan.

NÄYTTELYT
Järjestäjä/Tapahtuma Maa Tuomari PVM Tulokset
Maailmanvoittaja -07 Liettua jeanne 31.12.07 EH
Firielin Suomi Eros 02.01.08 EH/2
Delfyne's Suomi Kettu 06.01.08 H
Sanjaras Iso-Britannia Minnea 27.01.08 EH/3
Forestan Ruotsi Hobu 17.02.08 EH/2
VSPY Suomi Eros 25.02.08 H
VSPY Ranska caza 24.03.08 T
Thema Liettua Minnea 15.04.08 EH/4
Lumisade Kanada caza 31.04.08 H
Highline Liettua Marika 20.05.08 EH/3
Lumikirsun Suomi Minnea 20.05.08 EH/3
Shadow's ja Elven Ruotsi Henji 25.09.08 H
KREW-08 Kreikka Pehko 30.11.08 EH
Sananlaskun Kreikka donga 03.12.08 H
- Norja Dumle 09.12.08 EH/4
Escadan Luxemburg Lania 12.12.08 H
FINW-08 Suomi Pehko 31.12.08 H

"Kaunis, feminiininen narttu, jolla erinomainen rintakehä, erittäin hyvä alalinja, toivoisin koiralle paremman pään. Kuonon ja kallon linjat saisivat olla yhdensuuntaisemmat, kuono-osa on melko pitkä. Hyvät raajat, hyvät etukulmaukset, koiran asento saa takakulmaukset näyttämään hieman vaatimattomilta."
- jeanne

"Rungoltaan tiivis, feminiininen narttu. Pää rodulle epätyypillinen. Kuono-osa liian pitkä, otsapenger turhan voimakas. Ilmeeltään hieman puutteellinen. Korvat ok. Hyvä runko. Ala- ja ylälinjat erittäin hyvät. Rintakehän syvyys oikea. Sekä etu- että takaraajat hieman lyhyet. Eturaajat suorat, takajalkojen kulmaukset varsin niukat. Hyvin kiinnittyvä ja laskeutuva häntä."
- Kettu

"Voimakas ja pitkä kuono-osa, mutta hyvä kallo. Hyvä kaula, hieman kohoava selkälinja, suorahko etuosa ja todella suora takaosa. Hyvä rintakehä, lyhyt lanne ja voimaton reisi. Pöyhkeä häntä ja tuuhea turkki, paksut eturaajat."
- caza

"Pieni narttu. Ylikorkea. Saisi omata paremmat kulmaukset. Turhan pyöreä kallo. Toivoisin paremmin asettuenet korvat. Ok häntä. Hyvä väritys. Ilmeeltään hyvä."
- donga

HAUKKUKOKEET VHKL
Järjestäjä Tuomari PVM Tulokset
VHKL Teeny 17.01.08 AVO1, 66 p.
VSPY Teeny 20.03.08 AVO1, 68 p. -> VOI
Lumisateen kisasivu poistettu ? 12.01.09 VOI1, ? p.
Sananlaskun Nath 18.01.09 VOI1, 71 p.
VHKL Kirsi 21.01.09 VOI1, 99 p. -> VALIO
MEJÄ VMJY
Järjestäjä Tuomari PVM Tulokset
VSPY Teeny 24.02.08 AVO1, 49 p.
VSPY Teeny 26.05.08 AVO1, 43 p. -> VOI
Helluva Nath 01.12.08 VOI1, 45 p.
Kadotetun Kirsi 30.01.09 VOI1, 45 p.


Kuvat © Timberwolf
Luonne © Pinja Ahonen, rottagirl[at]gmail.com